Professioneel zonnepanelen reinigen - Goed-Plan Reiniging, glazenwasser en spinnenbestrijding

Ga naar de inhoud
Kom thuis in een schone woning en hou tijd over voor uw gezin
zonnepanelen reinigen
Kom thuis in een schone woning en hou tijd over voor uw gezin
Steeds meer woningen hebben zonnepanelen.
Uiteraard moeten deze ook worden onderhouden. Vogelpoep, stof, fijne resten van al het vuurwerk wat jaarlijks de lucht in gaat; de zwaartekracht zorgt ervoor dat het (in dit geval helaas) naar beneden valt.... Op uw dure zonnepanelen!
De opbrengst gaat hierdoor langzaam maar zeker omlaag. Goede fabrikanten raden dan ook aan om ze te laten reinigen wanneer ze vuil zijn, minimaal om de 1 รก 2 jaar, afhankelijk van de omstandigheden. Zijn uw zonnepanelen in trek bij vogels, dan kan het zomaar zijn dat eens per jaar al te weinig is.
Hoe doen wij het?

Goed Plan maakt gebruik van een telescoopsysteem met schone zachte borstel. Uit de borstel komen twee stralen osmosewater.

Voordelen van dit systeem:
 • Osmosewater is ontkalkt en gedemineraliseerd water; de panelen zullen langer schoon blijven.
 • De zachte borstel is speciaal ontwikkeld om geen vuil vast te houden. Zo ontstaan er geen krasjes op de beschermlaag.
 • Het vuil wordt in combinatie met het osmosewater losgeweekt, losgeborsteld en weggespoeld. SCHOON!
Zelfreinigende zonnepanelen

Zelfreinigende zonnepanelen is een door fabrikanten verzonnen naam die u als consument moet overhalen deze panelen te kopen. Uiteraard bestaat zelfreinigend helemaal niet!
Wat betekent zelfreinigend in dit geval? Op de zonnepanelen zit een plastic laagje met moleculen die onregelmatig gaan trillen als de zon er op schijnt, waardoor vuil moeilijker hecht. De juiste benaming zou vuilafstotend moeten zijn, want dat is wat het doet. Dat vuil niet goed hecht betekent niet dat er geen vuil op ligt en een dikke fluim van een weldoorvoede vogel verdwijnt ook echt niet vanzelf.
Waar komen deze panelen het best tot hun recht? De Technische Universiteit in Eindhoven en Berlijn hebben dit product samen ontwikkeld en geven aan dat dit het best tot zijn recht komt in een woestijnachtige omgeving.

Don'ts:


 • Zonder valbescherming zelf uw dak op klimmen kan zeer gevaarlijk zijn. Riskeer uw leven niet.
 • Gebruik absoluut GEEN hogedrukreiniger, want er kan water tussen de lagen van het paneel komen.
 • Gebruik geen reinigingsmiddelen, want dit kan de beschermlaag aantasten.
 • Gebruik geen schuurmiddelen, schuursponzen of harde borstels/bezems, dit kan krassen veroorzaken.
 • Spoel niet met hard water, want dit laat kalk achter en als dit hecht aan het paneel zal vuil hierdoor juist meer houvast krijgen. Naast rendementsverlies door kalkaanslag worden de panelen ook veel sneller weer vuil en moeilijker te reinigen. Het beste is om regenwater te gebruiken met spoelen en bij gebrek hieraan zacht water.

Do's:


 • Inspecteer vier keer per jaar uw zonnepanelen op vuilophoping en vogelpoep. Vooral het zuur dat in vogelpoep zit kan de beschermlaag van uw panelen aantasten.
 • Heeft u zacht kraanwater, dan kunt u zelf het losse vuil en stof van de panelen spoelen en bij het gewenste resultaat hiermee een grote schoonmaakbeurt uitstellen. Doe dit niet te vaak; in zacht water zit ook kalk die zich aan de panelen kan hechten. Doe dit bij voorkeur in de uren dat de zon weinig kracht heeft of zelfs niet eens op de panelen schijnt.
 • Heeft u een plat dak, veilige toegang tot het dak en bewegingsruimte, gebruik dan een zachte spons met warm water met een speciaal reinigingsmiddel. Niet te veel druk zetten: 1 zandkorrel kan al een kras trekken. Geduld is een schone zaak.
 • Neem contact met ons op als uw zonnepanelen toe zijn aan een professionele schoonmaakbeurt.

Zonnepanelen reinigen
GOED-PLAN
Web: www.goed-plan.nl
Tel: 085-8640072
Privacy Policy
Terug naar de inhoud